Har du spørgsmål?
Opdater WordPress

Har du husket at opdatere WordPress for nyligt?

Er du ejer af en hjemmeside og/eller webshop, der er udviklet i WordPress? Og har du sikret dig mod hackere og andre problemstillinger i forhold til det tekniske bag din hjemmeside? For at undgå de værste scenarier, er det væsentligt, at du sørger for, at teknikken er up-to-date, at dine WordPress plugins ikke er forældede, og at du har backups. Har du misset ét eller flere af disse punkter, kan du med fordel læse med her og få viden om, hvorfor det er vigtigt, at du husker at opdatere WordPress.

Løbende forbedringer og optimeringer af WordPress

Først og fremmest bør du af sikkerhedsmæssige årsager sørge for at opdatere WordPress. For det andet bidrager opdateringerne til, at din hjemmeside kører og fungerer optimalt, således både du og dine brugere får den bedste oplevelse ved at besøge hjemmesiden. For det tredje er det også nødvendigt, at alle plugins, det vil sige de funktioner, der er tilkoblet din hjemmeside, bliver holdt opdateret. Systemet WordPress kommer hyppigt med opdateringer og forbedringer – både i større og mindre omfang. Det betyder, at det ideelle er, at du opdaterer WordPress så hurtigt som muligt, efter den nyeste version af systemet og dets plugins er lanceret. Når du opdaterer WordPress, skal du dog også være lidt varsom, så opdateringen ikke medfører, at du mister noget af dit indhold og noget fra din database.

Automatiske og manuelle opdateringer

I forhold til WordPress findes der både automatiske og manuelle opdateringer. De manuelle opdateringer vil du blive påmindet om nogle gange årligt og hurtigt efter, den nyeste version af WordPress er udkommet. På denne liste kan du få et overblik over WordPress-versioner. Har du klaret de manuelle opdateringer, vil du automatisk få de nyeste sikkerhedsopdateringer. Dog skal du være opmærksom på, at de automatiske opdateringer afhænger af, hvilke indstillinger dit webhotel arbejder med. Derfor skal du huske at holde øje med, om du overhovedet får de automatiske opdateringer. Du er naturligvis interesseret i at mindske risiciene for at få uventet besøg af hackere på din hjemmeside. Netop derfor er det helt essentielt for din hjemmesides sikkerhed, at WordPress og diverse plugins holdes opdateret. De nyeste versioner er nemlig udviklet til og indeholder værktøjer, der som regel kan lappe hullerne i sikkerheden.

Opdatér uden at miste noget

Som nævnt skal du foretage dine opdateringer med forsigtighed. Inden du installerer opdateringer af WordPress og plugins, gør du dig selv en tjeneste, hvis du laver en backup af al indhold og af hele databasen. Dette er vigtigt, da det er svært at genskabe dit indhold, hvis det først er mistet. Når du opdaterer, er det derfor vigtigt, at du gør det i den korrekte rækkefølge.

  1. Lav en backup af din database
  2. Lav en backup af al dit indhold
  3. Deaktivér dine plugins
  4. Opdatér og installér den nyeste version af WordPress – husk at tjekke, at du vælger den korrekte sprogversion
  5. Du kan nu opdatere diverse plugins
  6. Tjek efter, at de opdaterede plugins passer til den nye version af WordPress
  7. Genaktivér dine plugins
  8. Tag endnu en backup af din database

Følg dit webhotels opdateringer

Da din WordPress-side ligger hos et webhotel, er det ligeledes vigtigt, at du ikke ignorerer opdateringer. Webhotellet opdaterer kontinuerligt sine softwares, så webhotellet kan tilbyde sine kunde de allernyeste udgaver af WordPress. Passer din WordPress-side ikke til softwaren hos webhotellet, og er din side forældet, kan der altså opstå problemer i forhold til sikkerheden og driften.