Har du spørgsmål?
Derfor skal du have SSL certifikat på din hjemmeside

SSL: derfor skal du benytte det på din hjemmeside

Hvis du er ejer af en hjemmeside, har du helt sikkert hørt forkortelsen SSL eller SSL certifikat, og samtidig har du sikkert også fået at vide, at du skal få installeret et af slagsen på din hjemmeside. Selvom du har hørt om det før og har fået det anbefalet, er der en god chance for, at du ikke er helt klar over, hvad det egentlig er, og derfor måske har ignoreret opfordringen en smule. Derfor har vi her i artiklen forsøgt at give en overskuelig forklaring på, hvad SSL er, og hvorfor det er så vigtigt at få installeret på din hjemmeside.

Hvad er SSL?

For at få begrebet helt på plads kan vi starte med at fortælle dig, at forkortelsen SSL står for det engelske Secure Sockets Layer. Det er således en protokol, der sørger for, at det udelukkende er afsender og modtager, der får adgang til den information, der sendes imellem dem. Rigtig mange webshops og andre steder, der beskæftiger sig med personlige oplysninger, er i besiddelse af et SSL certifikat, så informationer ikke ryger i de forkerte hænder eller bliver tilgængelige steder, hvor de ikke burde blive det.

Måden hvorpå du kan se, om en hjemmeside har SSL certifikat, er at se efter, om de har ’https://’ foran deres URL. Du kan også holde udkig efter en hængelås foran URL, eller om noget af URL’en optræder som grøn. Begge dele indikerer nemlig, at siden er sikker og varetager og behandler dine informationer med forsigtighed.

Undersøg om du har SSL på din hjemmeside

Klik på linket nedenfor, og se om din hjemmeside er sikker.https://www.sslshopper.com/ssl-checker.html

Hvorfor skal der SSL på hjemmesiderne?

Det er ikke en nødvendighed, at du får et SSL certifikat på din hjemmeside, men det er uden tvivl den bedste ide, hvis du ønsker en god hjemmeside.
Der er særligt én helt bestemt grund til, at du som hjemmesideejer skal installere et SSL certifikat, og det er helt konkret for at skabe sikkerhed for dine besøgende, brugere og kunder.

Ved at benytte SSL vil Google klassificere din hjemmeside som værende sikker, hvilket betyder, at Google ikke vil advare de brugere, der forsøger at komme ind på din side om, at deres færden på hjemmesiden kan være usikker. Ved at blive klassificeret som sikker vil du uden tvivl opleve større trafik på din hjemmeside og hermed også flere brugere, end hvis du ikke havde tilegnet dig et SSL certifikat.

Google nævner desuden også, at SSL er en ranking faktor, hvilket betyder, at de hjemmesider der er klassificeret som sikre, vil blive vist højere på søgelisten end de hjemmesider, der ikke er det. Det betyder, at du uden SSL ikke vil blive set lige så meget, som hvis du havde installeret det.

Sidst er det også værd at nævne, at der ikke findes nogen god grund til ikke at investere i et SSL certifikat. Selvom det koster lidt at installere et SSL certifikat, er det så lille et beløb, at det ikke giver mening at miste kunder på at lade være med at investere i det. Dog findes der forskellige typer SSL, så det er med at finde det, der passer dig, din hjemmeside og din økonomi.